XVII панаир 2016

На 25.02.2016 г., по случай 103-та годишнина на НТБГ, в Интер Експо Центъра се проведе XVII  панаир по проекта "Интегративно практическо обучение". В него взеха участие 56 учебни формирования - банки, фирми, митници, застрахователни дружества. Те бяха подпомогнати от 42 ментори. Поздравителен адрес до учителите и учениците от НТБГ, във връзка с празника, изпрати госпожа Меглена Кунева - заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката.

Специален гост на празника беше ректорът на УНСС - проф. д-р ик. н. Стати Статев. В своето обръщение към учениците, учителите и гостите на събитието той изтъкна разрастващите се в последните години връзки между УНСС и НТБГ - двете най-големи училища по икономика. Проф. Статев определи сътрудничеството между институциите като модел за истинско взаимодействие между висшето и средното образование и оповести желанието на Университета и гимназията НТБГ да стане базово училище на УНСС. Ректорът поздрави участниците в Панаира за тяхната зрялост и професионализъм и покани най-добре представилите се в публичните събития на Университета.

Официални гости на инициативата бяха: Александър Попов -  главен експерт в МОН, Мадлена Далкалъчева и Николай Стоянов - представители на Пощенска банка, Борислав Чиликов и Надежда Пешева - представители на СИ Банк, Веско Табаков - Българо-американска кредитна банка, Дария Мавродиева - директор на Центъра на учебно-тренировъчните фирми към МОН, Олга Чугунска - представител на Българската търговско-промишлена палата, Виктория Кулина - Уни Кредит Булбанк , Виржиния Желязкова и Юлиана Георгиева - представители на ВУЗФ, Светослав Симеонов и Цветелина Танчева - Интернешънъл Асет Банк АД и Магдалена Гороломова и Христо Байнаджиев - Ти Би Ай Банк, които подариха мартеници на бъдещите си стажанти.

Обръщение към участниците направиха Борислав Чиликов, Дария Мавродиева и Олга Чугунска с пожелания за продължаване на добрата традиция за сътрудничество и запазване на високото ниво на професионална изява на учениците от НТБГ.

Директорът на НТБГ - г-жа Емилия Иванова, благодари на ръководството на УНСС за възможностите, които предоставя за всеобхватно и цялостно сътрудничество и съобщи, че през настоящата учебна година, до момента, в рамките на Националните състезания, провеждани от Асоциацията на икономическите училища, създадена от УНСС, в Университета вече са приети 73 ученици от НТБГ, което е отличен старт за тяхното бъдещо професионално развитие.

По-късно всички гости имаха възможност да се запознаят с дейността на учебните банки, фирми и формирования.

Поздравителен адрес от г-жа Меглена Кунева

Към заповедта за награждаване