Ню Йорк 2016

От 17. до 19.04.2016 г. в Ню Йорк, САЩ се проведоха икономически състезания по повод 20-годишния юбилей на Американската централа на учебните фирми Virtual Enterprises. Националната търговско-банкова гимназия участва с два отбора - "Монд де Шокола" ООД и "Вълшебен миг" ООД.

Първото състезание беше в областта на управлението на човешките ресурси. Заданието включваше представяне на добри практики и подготовка на редица документи. Участваха 175 отбора  от САЩ, България, Индонезия и Румъния, от които бяха излъчени 30 финалисти. Нашите състезатели се представиха отлично и получиха специални награди.

На 18.04.2016 г. се проведе Световното бизнес състезание на Харвардския университет за анализ и представяне на бизнес казус, свързан с развитието на компанията "Sony". НТБГ участва с отбор от 15 ученици. За шампионския етап, до който достигнаха шест отбора, се класираха трима наши гимназисти - Йоан Иванов, Марио Александров и Павел Стефанов. В окончателното класиране Йоан Иванов от 10 "е" клас зае второ място, а Павел Стефанов от 10 "е" клас - трето. Това е изключително голям успех за нашите представители, които се състезаваха с 300 участници от 8 държави.

На 19.04.2016 г. се проведе Международният панаир на учебните фирми. В него взеха участие 175 фирми от България, Румъния, Германия, Австрия, Индонезия, Южна Корея, Бразилия и САЩ. Нашите гимназисти се представиха прекрасно и впечатлиха гостите и журито. "Монд де Шокола" ООД получи втора награда за панаирен каталог и трета за рекламен видеоклип, а "Вълшебен миг" ООД - втора награда за рекламен видеоклип.

Специален гост на щандовете ни беше г-н Милен Люцканов - генерален консул на България в Ню Йорк. По време на Панаира делегацията ни се срещна с г-н Скот Митчъл - генерален директор на Пен Интернешънъл – световната мрежа на учебните предприятия. Той се запозна с резултатите от проекта "Интегративно практическо обучение" и прие поканата ни да гостува на Осемнадесетия панаир на НТБГ. Бяха планирани дейности за по-нататъшно сътрудничество в рамките на световната мрежа и участия на отбори на гимназията в икономически състезания и стажове, както и в бизнес срещата през 2018 г., организирана  от Австрия, Германия и Швейцария.

Отборите на НТБГ участват в състезанията в САЩ за 11-ти пореден път и получените награди са свидетелство за знанията и уменията на учениците.

Към заповедта за награждаване

Снимки към страницата