• Начало
  • Събития
  • Министър Клисарова в НТБГ
Министър Клисарова в НТБГ

На 24 юни 2013 г. министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова откри нова външна спортна база на Националната търговско-банкова гимназия, финансирана със средства на МОН. При срещата си с учениците и учителите от гимназията тя сподели:

„За мен наистина е голямо удоволствие да поднеса искрените си поздравления на вас, когато имате такъв голям празник ... Вие сте не само най-голямото държавно училище, но явно сте и училището, което завоюва най-много успехи, благодарение на вашия труд, на вашата воля и на вашето желание. Това, което правите за образованието, е изключително важно! ... Скъпи ученици, всеки учебен час е урок за вашето бъдеще. Вашите постижения са гордост за нас, за училището, но и за вашите родители. Надявам се и за напред да работите и да учите така”.

На церемонията по откриване на новата спортна база присъства и г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образование София-град.

Министър Клисарова се обърна специално и към преподавателите: „Скъпи учители, усилията, които полагате в преподаването на знанията на вашите ученици, ще бъдат гарант за резултатите им, за тяхната успешна реализация. Вярвам, че всички вие ще се справите с предизвикателствата на сложния свят и ще се реализирате така в живота, както вие мечтаете“.

Тя подари на гимназията тазгодишното специално издание на „Записки по българските въстания“. 

Световната шампионка по шахмат Деница Драгиева от 11 А клас на НТБГ  представи спортните отбори на гимназията, заели призови места в ученическите игри през тази учебна година. Тя изрази увереността си, че благодарение на новата спортна база на НТБГ през следващата учебна година успехите им ще станат още по-значими.

Г-жа Емилия Иванова – Директор на Националната търговско-банкова гимназия сподели задоволството си от постигнатите отлични резултатите на випускниците на държавните зрелостни изпити и на държавните изпити по теория и практика на професията, от спечелените награди в национални и международни икономически състезания, както и от спортните постижения на отборите по баскетбол, волейбол, шахмат, футбол и тенис на маса.

Министър Клисарова искрено се възхити на уменията и практическите познания на учениците от учебните фирми и банки, които презентираха своята дейност и сключиха успешни търговски сделки.

Тя оцени високо и показаните знания и креативност на ученици от осми клас, които изнесоха открит урок по английски език.

Снимки към страницата