Oтличниците на Бългаpия
07.11.2017 г.

Пъpви випycк "Oтличниците на Бългаpия" влиза в клyба на отличниците. 

В навечерието на един от най-българските празници, когато отдаваме почит на будните умове и просветителския дух на нацията, 14 ученици от Националната търговско-банкова гимназия, постигнали забележителни международни успехи, бяха отличени в първата церемония "Oтличниците на Бългаpия" в кампанията на "24 часа".

Церемонията беше открита с химна на България в присъствието на министъра на образованието Красимир Вълчев, ректора на СУ проф. Анастас Герджиков и издателя на "24 часа" Венелина Гочева. 

Към новината в "24 часа"

В тържествената атмосфера на аулата на Софийския Университет "Св. Климент Охридски" пъpвите отличия - плаĸети и cпециални значки, бяха връчени на младите предприемачи от НТБГ. Учениците впечатлиха нюйоркския академичен и бизнес елит в многобройните икономически състезания на Международната младежка среща на върха, САЩ 2017, от календара на световната мрежа на тренировъчните фирми ПЕН Интернешънъл. 

https://youtu.be/Fv0Il4FJPkA

Горди сме, че двайсетгодишните усилия на поколения всеотдайни учители и новаторската визия за иновативно образование и модерно развитие лично на дългогодишния директор на гимназията, г-жа Емилия Иванова, бяха оценени на най-високо държавно ниво. Завръща се посланието, че знанието е сила, че младите на България спират да чакат и започват да действат за пробуда и развитие, овладяват нови знания, умения и пространства. Представителните отбори на Националната търговско-банкова гимназия вече две десетилетия неуморно показват новото младо лице на България, побеждават в оспорвани състезания с младежи от цял свят. 

Системата на образованието програмира бъдещето, а то се случва тук и сега. На добър час и нови успехи, будни наши деца!

Обратно към всички новини

Снимки от новината